Былтыр Қазақстанда ет консервілерін өндіру 5,5%-ға өсті. Бұл туралы Ұлттық статистистика бюросы хабарлады.
Мәселен, 2022 жылдың қаңтар-желтоқсан айларында 6,2 мың тонна ет консервілері өндірілсе, 2021 жылдың сәйкес кезеңінде көрсеткіш 327 тоннаға аз болған.
Сонымен қатар, өткен жылы ет-көкөніс консервілерінің өндірісі бірден 32,5%-ға өсті.
Егер 2021 жылы өндірушілер консервілердің осы түрінің 874 тоннасын шығарса, 2022 жылы 1 182 тоннасы өндірілген.
Сонымен қатар былтыр қызанақ консервісінің өндірісі де өсті.
Мәселен, 2022 жылғы қаңтар-желтоқсанда өсім 9,6%-ды құрады (2021 жылы 9,9 тонна томат консервілері өндірілді, 2022 жылы – 10,8 мың Т).
Тек көкөніс консервілерінің өндірісі 20,4%-ға төмендеп, 2022 жылдың 12 айында 7,4 мың тоннаны құрады.